Συμμετοχή της Μ. Διακολιού στην δημοτική επιτροπή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Στις 8-3-2016, η Μ. Διακολιού, συμμετείχε στη διαπαραταξιακή συνεδρίαση του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης , οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπ. Σταθούλης, Θ. Βελλής, Π. Σαγρής, Θ. Φωτόπουλος, Τ. Σπυρόπουλος, Π. Κόνιαρης, Ελ. Λέκκα, Κ. Ιωάννου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε συναινετικό κλίμα με όλους τους παριστάμενους να αποδέχονται ότι τα αίτια του προσφυγικού προβλήματος είναι ο πόλεμος και η ριζική λύση του είναι ο τερματισμός του και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και σεβασμό. Όλοι ανεξαιρέτως, τόνισαν το πρόβλημα της έλλειψης χρηματοδότησης εξαιτίας του οποίου περιορίζονται οι δυνατότητες αποτελεσματικότητας και συμφώνησαν ότι η διεκδίκηση πόρων είναι μείζον ζήτημα.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι η διαπαραταξιακή ομάδα -με τη σύνθεσή της στη συνεδρίαση- θα αποτελέσει επίσημη δημοτική επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  θα έχει ως αρμοδιότητα ιδίως τον συντονισμό κοινωνικών ομάδων, θεσμών, πολιτών, χορηγών στις δράσεις αλληλεγγύης, την ενημέρωση των πολιτών προς τον σκοπό την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας  που μπορεί να υπάρξει  και το προσκλητήριο σε εθελοντές για την υλοποίηση δράσεων του Δήμου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s