Ερώτηση της Μ. Διακολιού για την ελλειπή στήριξη των αθλητικών σωματείωνΕρώτηση της Μ. Διακολιού στο δημοτικό συμβούλιο της 16/12/15, για την ελλειπή στήριξη των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας με αφορμή τη διάκριση του μαραθωνοδρόμου μας Μάριου Πέτρου:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Διαβάζοντας τοπικές εφημερίδες, ενημερώθηκα για τον Μαραθωνοδρόμο Μάριο Πέτρου, που αθλείται στον Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου και ο οποίος σημείωσε σημαντική επίδοση (κάτω των τριών ωρών) στον μαραθώνιο του Άμστερνταμ.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στον ίδιο τον αθλητή, αλλά και στον προπονητή του Γιώργο Τσαλτάκη και στην οικογένειά του για τη στήριξη που του παρέχουν. Είναι σαφές ότι όλοι αισθανόμαστε υπερηφάνεια για την αθλητική επίδοση και εκείνου αλλά και όλων των αθλητών των σωματείων της πόλης μας.

Προβληματίζει όμως το παράπονο που ο ίδιος, μέσω της εφημερίδας, εξέφρασε, λέγοντας: «Τόσο εγώ όσο και οι συναθλητές μου στο στίβο δεν έχουμε καμία στήριξη από το σύλλογό μας. Για παράδειγμα εδώ και χρόνια  δεν μας έχουν προμηθεύσει ούτε με μία φόρμα που θα έχει το σήμα του συλλόγου για τον οποίο τρέχουμε. Είμαι σίγουρος ότι με μία μικρή ενίσχυση θα είχαμε σημαντικά αποτελέσματα. Επίσης επειδή δεν έχουμε ελεύθερη είσοδο στο ΟΑΚΑ αναγκαζόμαστε και γυμναζόμαστε στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς, το οποίο δεν είναι και το πιο σύγχρονο στάδια για προπονηθεί κάποιος».

Στο ίδιο κείμενο δε, αναφέρεται ότι οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που επιβάλλονται στους μαραθωνοδρόμους επιβαρύνουν οικονομικά τον ίδιο.

Θεωρώ βέβαιο ότι η περίπτωση του Μάριου Πέτρου δεν είναι η μοναδική περίπτωση αθλητή της πόλης μας που χωρίς στήριξη ειδικών και υλικοτεχνική βοήθεια προχωρά μόνος, με οδηγό την αγάπη του για τον αθλητισμό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ:

Με ποιο τρόπο ο Δήμος Αμαρουσίου ενισχύει τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας και τους αθλητές τους, ιδίως όταν διακρίνονται;

Με δεδομένο ότι στο ΔΣ του ΟΑΚΑ μετέχει ο ίδιος ο Δήμαρχος ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου μπορεί να υπάρξει παρέμβαση ώστε να επιτρέπεται ελεύθερα η είσοδος στους αθλητές μας;

Με δεδομένο ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου είναι γιατρός και μάλιστα Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μπορεί να υπάρξει παρέμβαση ώστε οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις των αθλητών να μην τους επιβαρύνουν οικονομικά;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s