Παρέμβαση της Μ. Διακολιού στο ΔΣ για τους επιχειρηματίες που θίγονται από το γκαράζ Ευτέρπης

Παρέμβαση της Μ. Διακολιού, στο δημοτικό συμβούλιο της 27 Ιανουαρίου 2015, επ’ αφορμή της επιστολής Καρλαύτη στους επιχειρηματίες περιπτέρων επί της Πλατείας Ευτέρπης στο Μαρούσι σχετικά με την κατεπείγουσα και αναγκαστική μετατόπιση των περιπτέρων τους:

«Σήμερα, προ της ενάρξεως του δημοτικού συμβουλίου, ομάδα από επιχειρηματίες της Πλατείας Ευτέρπης συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την σημερινή (27-1-2015) επιστολή του κ. Καρλαύτη προς αυτούς, με την οποία τους ζητείται εντός 10 ημερών να υποδείξουν χώρο επανεγκατάστασης των περιπτέρων τους και στην ουσία να φύγουν από τη θέση στην οποία σήμερα βρίσκονται, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό, επειδή πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης.

Η επιστολή αυτή έρχεται ουσιαστικά να επηρεάσει τις ζωές των επιχειρηματιών  της περιοχής, χωρίς η Διοίκηση να τους γνωστοποιεί ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, πότε δηλαδή πρόκειται να ξεκινήσουν και πόσο χρόνο θα διαρκέσουν, ενώ δεν είναι καν γνωστό αν έχει εκδοθεί η απαραίτητη άδεια για την έναρξη των εργασιών αυτών.

Θεωρούμε απαράδεκτο να μην είναι εγκαίρως γνωστός ο σχεδιασμός της Διοίκησης του Δήμου στους επιχειρηματίες που πλήττονται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Θεωρούμε απαράδεκτο οι επιχειρηματίες να καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη των ζωών τους σε χρονικό διάστημα μόλις 10 ημερών, χωρίς να έχουν την παραμικρή ενημέρωση για ζωτικά ζητήματα, όπως η νομιμότητα της έναρξης των εργασιών και το χρονικό τους πλαίσιο.

Είναι πάγια η θέση μας για την ανάγκη καθιέρωσης συμμετοχικού συστήματος στη λήψη αποφάσεων με την εφαρμογή του οποίου να δίδεται εγκαίρως η ευκαιρία σε κάθε επηρεαζόμενο  από μία απόφαση πολίτη να εκφράσει την άποψή του, ή έστω να διενεργείται διαβούλευση στην οποία να συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη δημιουργίας θέσεων στάθμευσης στο Μαρούσι για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, η θέση μας είναι ότι το σημείο αυτό δεν είναι το κατάλληλο για το σκοπό αυτό και σε ό,τι αφορά το συνδυασμό μας, θα ακολουθήσουμε κάθε νόμιμη και κινηματική διαδικασία προς ακύρωση της συμβάσεως».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s