Καταγγελία της Μ. Διακολιού για την παροχή δυνατοτήτων προβολής στην Coca – Cola από την διοίκηση Γ. Πατούλη

Τοποθέτηση της Μ. Διακολιού στο δημοτικό συμβούλιο της 18-12-2014, όπου εισήχθη προς ψήφιση η χωροθέτηση σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων, τα οποία, προφανώς θα τελούσαν υπό τη χορηγία της εταιρίας Coca Cola-3E:

Για την προβολή της COCACOLA-3E στα ποδήλατα του Δήμου

Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τοποθετήθηκα σχετικά με την προβολή της εταιρίας COCA COLA – 3Ε στα δημοτικά ποδήλατα του Αμαρουσίου. Τότε, ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ενώπιον του ΔΣ ότι θα το επανεξέταζε ως θέμα, διότι μόλις πρόσφατα είχε ενημερωθεί για το κλείσιμο του εργοστασίου της εταιρείας αυτής με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Σήμερα, πριν ενημερωθούμε ή συζητήσουμε για την επανεξέταση του ζητήματος αυτού, όπως δεσμεύθηκε ο Δήμαρχος ότι θα έπραττε, εισέρχεται προς ψήφιση χωροθέτηση νέου σταθμού ποδηλάτων.

Χωρίς ιδεολογικά να είμαι αντίθετη σε εναλλακτικούς  του αυτοκινήτου τρόπους μετακίνησης στην πόλη, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ανυπαρξία ουσιαστικών υποδομών για μετακίνηση με αυτοκίνητο γενικά  στο Μαρούσι και ειδικά στο κέντρο του, και πάντως δεν έχουμε επίσημα στοιχεία περί του κατά πόσο χρησιμοποιούνται τα ποδήλατα αυτά από τους δημότες μας.

Από την εμπειρία μου όμως, δεν έχω δει έως σήμερα κανέναν να τα χρησιμοποιεί και αρνούμαι να υπερψηφίσω την πιθανή προβολή μιας ιδιωτικής εταιρείαςμέσω του Δήμου για μία υπηρεσία που –στο μέτρο της γνώσης μου‒ δεν χρησιμοποιείται, ιδίως όταν η εταιρεία αυτή είναι υπεύθυνη για τις απολύσεις τόσων ανθρώπων.

—————————————–

Απάντηση της Μ. Διακολιού σε δελτίο τύπου της διοίκησης Πατούλη (22/12/14):

     Εμείς επιμένουμε στην ουσία

Στις δύο παρεμβάσεις μου για το θέμα της προβολής της 3E – COCA COLA μέσα από τις δημοτικές δομές (εδώ και εδώ) επικεντρώθηκα στο ανθρωπιστικό ζήτημαπου εγείρεται από την επιλογή αυτή της Διοίκησης Πατούλη ‒καθώς είναι γνωστό ότι η εταιρία αυτή κλείνει την αλυσίδα παραγωγής της στην Ελλάδα μεταφέροντας το εργοστάσιό της από τη Θεσσαλονίκη στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους, πράγμα που φυσικά έχει αντίκτυπο και στην οικονομία της Χώρας μας‒ διότι θεωρώ ηθικά ανεπίτρεπτομε αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος μας να εξωραΐζει την εικόνα της συγκεκριμένης εταιρίας.

Η Διοίκηση Πατούλη απαντά αναφέροντας οικονομικά μεγέθη. Δικαίωμά της. Προσωπικά, αρνούμαι να βάλω τιμή στην ανθρωπιά μου.

Σε ό, τι αφορά στα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας, ζήτησα συγκριτικά στοιχεία των τριών τελευταίων ετών προς εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς και τη μελέτη βάσει της οποίας έγιναν οι επιλεκτικές περικοπές των δρομολογίων. Τα στοιχεία αυτά όμως, ουδέποτε μου δόθηκαν (δείτε εδώ,εδώ και εδώ).

Το πιο ενδιαφέρον όμως από όλο το δελτίο τύπου, είναι ότι ο κ. Πατούλης το ξεκινά και το καταλήγει με την ευχή της “πολιτικής σταθερότητας” υιοθετώντας για μία ακόμη φορά τη θέση της μνημονιακής συγκυβέρνησης που τον στηρίζει περί δήθεν επέλευσης πολιτικής αστάθειας σε περίπτωση εκλογών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s