Όχι στην προβολή της ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ μέσα από δημοτικές υποδομές

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30-9-2014, η Μαίρη Διακολιού έκανε παρέμβαση με ανακοίνωση αναφορικά με την επιλογή του Δημάρχου για ανάρτηση του λογοτύπου της εταιρείας ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε στο χώρο στάθμευσης και επί των δημοτικών ποδηλάτων, η οποία εξωραΐζει την εικόνα της εταιρείας αυτής στο ευρύ Μαρουσιώτικο κοινό, κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός του ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κλείνει την αλυσίδα παραγωγής της στην Ελλάδα μεταφέροντας το εργοστάσιό της από τη Θεσσαλονίκη στο εξωτερικό για να αυξήσει την κερδοφορία της λόγω του μικρότερου κόστους εργασίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τουςκαι φυσικά με αντίκτυπο στην οικονομία της Χώρας μας.

Στo πλαίσιο της ανακοίνωσης αυτής, κάλεσε αφ’ ενός τον Δήμαρχο και το ΔΣ να παύσουν τη διαφήμισητης εταιρείας αυτής και αφ’ ετέρου τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σ’ αυτήν την επιλογή.

Ο Δήμαρχος απάντησε, κάνοντας εκτενή αναφορά στην αξία των επενδύσεων, των χορηγιών και της χρήσης των ποδηλάτων με την ανάγκη συντήρησής τους και το ύψος του κόστους της. Επί της ουσίας της ανακοίνωσης, αρκέστηκε να πει ότι έμαθε μόλις πριν μία εβδομάδα για το θέμα των απολύσεων, ότι μέχρι τότε είχε τους ενδοιασμούς του για την διαφήμιση της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, μόνο για λόγους ανάγκης προώθησης υγιεινών προτύπων διατροφής και επιφυλάχθηκε ότι θα επανέλθει.

Η Μαίρη Διακολιού, παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά, τόνισε ότι δεν παραγνωρίζει την αξία των επενδύσεων και χορηγιών εφόσον γίνονται σε ένα πλαίσιο νομιμότητας, πλην όμως υπογράμμισε ότι το τυχόν μεγάλο ύψος συντήρησης των ποδηλάτων δεν σχετίζεται επί της ουσίας με το αντικείμενο της ανακοίνωσης που θέτει ένα ζήτημα καθαρά ηθικό: “Νωρίτερα μιλήσατε για τη βιοθεωρία και κοσμοθεωρία του καθενός” είπε, απευθυνόμενη στο Δήμαρχο. “Η δική μου είναι ότι δεν παραμερίζω τις αρχές και την ανθρωπιά μου για κανένα αντάλλαγμα, όσο κι αν είναι αυτό. Εύχομαι να αποδειχθεί, όταν θα επανέλθετε στο θέμα, ότι μοιραζόμαστε την ίδια”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s