Διακήρυξη

Είµαστε µία µεγάλη παρέα πολιτών της πόλης του Αµαρουσίου. Ο παλαιότερος ασχολείται µε τα δηµοτικά θέµατα της πόλης τα τελευταία 25 χρόνια, ο πιο καινούριος (που δεν έκλεισε ακόµη την πόρτα γιατί περιµένουµε πολλούς άλλους από εσάς) µας συνάντησε µόλις µία ηµέρα πριν τυπωθεί το έντυπο. Γνωρίζουµε ότι από την αρχή της οικονοµικής κρίσης έως σήµερα, οι Δήµαρχοι που πάλεψαν για την αυτονοµία των ΟΤΑ από την κεντρική εξουσία και τις κοµµατικές γραµµές, πέτυχαν σηµαντικές νίκες προς όφελος των δηµοτών. Αυτή την αυτονοµία οι κυβερνητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ την εκµηδενίζουν, δεσµεύοντας τα αποθεµατικά των Δήµων και άρα περιορίζοντας τη δυνατότητα διαµόρφωσης ιδίως κοινωνικής πολιτικής.

Θέλουµε να κερδίσουµε τις δηµοτικές εκλογές που γίνονται τον Μάιο γιατί πιστεύουµε ότι έχουµε τη δυνατότητα να προσφέρουµε στην πόλη µας και συγκεκριµένα, να εργαστούµε αποκλειστικά για όσους και όσες –όπως εµείς- ανήκουν στα µικρά και µεσαία κοινωνικά και οικονοµικά στρώµατα και κατοικούν στο Μαρούσι µας.

Πιστεύουµε ότι οι δηµοτικές αρχές των τελευταίων ετών κατανάλωσαν τεράστιο κεφάλαιο των δηµοτικών και κοινωνικών τοπικών πόρων για να υποστηρίξουν τα συµφέροντα µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων και κεντρικών κοµµατικών επιδιώξεων, σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών και του τζίρου των µικρών οικογενειακών και τοπικών επιχειρήσεων.

Είδαµε πρώτα όλους τους υποψήφιους του κοµµατικού συστήµατος (που αποφασίζει χωρίς τους ψηφοφόρους) και τους «φιλικούς» τους συνδυασµούς – «ρεζέρβες» για την δεύτερη Κυριακή. Δεν µπορούµε όµως να συνεργαστούµε µε κοµµατικούς, µε ευκαιριακούς, µε καιροσκόπους.

Σεβόµαστε πάρα πολύ τις ιδεολογίες, έχουµε όλοι µας, αλλά µισούµε τους κοµµατικούς µηχανισµούς, την κοµµατική διαπλοκή, καθώς και το αλισβερίσι που παράγουν στους δήµους.

Εάν συμφωνείς με τις αρχές μας και έχεις διάθεση προσφοράς, έλα κι εσύ ενεργά μαζί μας και δώσε τις δυνάμεις σου σε μία νέα τοπική Δημοκρατική Παράταξη, χωρίς δεσμεύσεις σε κόμματα, σε έναν συνδυασμό που θα ασχοληθεί μόνο για τα συμφέροντα των κατοίκων της πόλης, 365 ημέρες τον χρόνο, 7 ημέρες της εβδομάδας, και περίπου…24 ώρες

επικοινώνησε µαζί µας στον αριθµό: 6944 227082 ή στο mail: marydiac@netscape.net

για να γίνεις ενεργό µέλος της παράταξης, να αποφασίζεις, να αναλάβεις δράση και ευθύνες για την γειτονιά σου!

Εµείς προτείνουµε:

Συµπολίτες από κάθε γειτονιά της πόλης που έχουν βαρεθεί τα συγκεκριµένα κόµµατα, τους σχεδιασµούς και τις συναλλαγές τους, να συµπαραταχθούµε σε µία µεγάλη, δηµοκρατική, τοπική παράταξη µόνο για το συµφέρον των κατοίκων του Αµαρουσίου. Για το όφελος όσων ανήκουν τις µικρές και µεσαίες κοινωνικές τάξεις. Για την υποστήριξη της καθηµερινής ζωής τους.

Μπορούµε να νικήσουµε όσα έχουν σχεδιάσει για την πόλη µας, χωρίς εµάς και έτσι να υποστηρίξουµε την τοπική οικονοµία και ευζωία

Δεν είµαστε “ψευτο-ανεξάρτητοι” της τελευταίας στιγµής

Είµαστε απολύτως τοποθετηµένοι οικονοµικά – κοινωνικά – χωρικά

Πιστεύουµε ότι είναι καιρός όλοι να πάρουµε τις ζωές µας στα χέρια µας κι αυτό θα το κάνουµε όλοι µαζί!

Προτείνουµε επικεφαλής:

Η Μαίρη Διακολιού τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεπή πολιτική παρουσία στα προβλήµατα της πόλης και ως ενεργός πολίτης και ως εκλεγµένη δηµοτική σύµβουλος µε αξιοσηµείωτη, µαχητική, αδέσµευτη φωνή. Είναι από µικρή µόνιµη κάτοικος, αργότερα έγινε και αυτοαπασχολούµενη επαγγελµατίας µε γραφείο στο κέντρο της πόλης (µάχιµη δικηγόρος), ενώ στο Μαρούσι µας µεγαλώνει το παιδί της.

Δεν έχει απολύτως κανένα πρόβληµα να συνεργαστεί στο πλαίσιο της πολιτικής οµάδας, δεν το «παίζει» αρχηγός, δεν διστάζει να παραδεχτεί την µοναδική αξία κάθε ανθρώπου. Ούσα ήδη ανεξάρτητη δηµοτική σύµβουλος, πήρε την πρωτοβουλία για την δηµιουργία µιας τοπικής, δηµοκρατικής παράταξης µε σκοπό την διεκδίκηση της δηµοτικής αρχής στις εκλογές του Μαΐου 2019.

Γνώρισε την Μαίρη: Χατζηαντωνίου 14, Μαρούσι, Τηλ: 6944227082 e-mail : marydiac@netscape.net